PRESENTACIÓ

Teniu entre mans (potser hauriem de dir a les vostre oïdes) un dels pocs podcast dedicat al radioteatre en català.

Pels que us agrada el radioteatre, de ben segur que ja conexeu el programa “Historias” de RNE, que entre els anys 1.997 i 2.003 va adaptar al radioteatre les grans obres del gènere fantàstic, d’aventures i de terror. Per a vosaltres no ens serà gens dificil explicar el que volem fer: un Historias de butxaca i en català.

Per a la resta, direm que volem adaptar les obres de la nostra literatura (que no ni més ni menys que la Universal) al radioteatre. Ho farem però preferentment, de relats curts sense tenir en compte el gènere. Abans del conte us volem fer una breu explicació de la vida del autor, de la seva obra, i si cal del contexte històric en que la va desenvolupar.  Malgrat no voler deixar de banda aquesta part, tractarem que el gruix principal del programa sigui el relat.

Com a norma general serem fidels al text original (difícilment podem millorar el que han fet els grans de la literatura), encara que potser algun cop, ens permetrem alguna llicència i farem canvis significatius. El que és segur que farem a tots els relats, és fer petites variacions per adaptar el relat a les exigencies del radioteatre: suprimirem parts de l’original, perquè són redundants amb els efectes especials, o per fer més àgils els diàlegs. En d’altres moments hi afegirem una part de la narració, o bé nous personatges. Molt cops, també els modificarem l’edat o el sexe, per adaptar-lo al nostre quadre d’actors, que és limitat.

A les nostres grabacions no hi busqueu excel•lencies tècniques, interpretatives o d’anàlisi literari, tampoc ho pretenem (ja que no som profesionals; i el nostre estudi de gravació, no és res més que un ordinador portàtil). El que de ben segur si que hi trobareu, és un munt d’il•lusió i ganes de passar-ho bé, i esperem, encara que sigui de retruc, que vosaltres també hi disfruteu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada